Päris eesti oma BD

Vasta
dm7
Postitusi: 70
Liitunud: 04 Sept 2009, 19:14

Re: Päris eesti oma BD

Postitus Postitas dm7 »

liromeno kirjutas: 03 Nov 2018, 20:05 Jõulukingiga seekord lihtne:
Prantsusmaal ilmub 15. detsembril Morten lollide laeval (Capitaine Morten et la reine des araignees), Amazonis ettetellitav hinnaga 16.99 EUR.
Paistab nii prantsuskeelse kui ingliskeelse heliga, sisuliselt originaalaudio (kaastootmisest tulenenud ametlikud dublaažid).
Ilusa kujundusega slipcase + 24-leheküljeline buklett.

Pilt


PS Eraldi DVD ilmub miskipärast kah.

PPS Sama firma, ESC Editions, andis muuseas välja ka Mandariinide BD...
Paistab et peale prantsuse audio muud siiski polegi. Kogu disci maht on ka ainult 12.55 GiB.
Kasutaja avatar
eerik
Site Admin
Postitusi: 563
Liitunud: 04 Sept 2009, 16:06
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Päris eesti oma BD

Postitus Postitas eerik »

Optimistlikult tulevikku vaadates: Martti Helde uue filmi "Skandinaavia vaikus" treiler avaneb "Risttuules" Blu-rayl välja andnud prantsuse levifirma ARP Selection nimega. Kes teab, äkki ootab uut filmi sama saatus.
Minu Blu-ray kollektsioon (kasvab aeglaselt, aga kindlalt)
Kasutaja avatar
eerik
Site Admin
Postitusi: 563
Liitunud: 04 Sept 2009, 16:06
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Päris eesti oma BD

Postitus Postitas eerik »

eerik kirjutas: 04 Okt 2018, 17:24 Suurbritannia filmilevitajad Eureka Entertainment on samuti Novembri üles korjanud UKs levitamiseks.

https://twitter.com/Eurekavideo/status/ ... 8238858240
Blu-ray+DVD combo ilmub 13. mail.
81SOr6ekxRL._SL1500_.jpg
DUAL FORMAT FEATURES:
  • 1080p presentation on Blu-ray, with a progressive encode on the DVD
  • Uncompressed LPCM 2.0 audio (on Blu-ray)
  • Optional English subtitles
  • Trailer
  • PLUS: A collector s booklet featuring a new essay by film critic and writer Alexandra Heller-Nicholas
Hetkel Amazonis hind kõigest 8,84 naela (umbes 10 eurot)

https://www.amazon.co.uk/November-Dual- ... 07PCK6J4N/
Minu Blu-ray kollektsioon (kasvab aeglaselt, aga kindlalt)
dm7
Postitusi: 70
Liitunud: 04 Sept 2009, 19:14

Re: Päris eesti oma BD

Postitus Postitas dm7 »

https://longread.delfi.ee/artiklid/nii- ... d=85681375

Päris hea lugemine. Huvitav kas ja kuna see üldse mõnele tänapäevasele meediakandjale jõuab ja just Eestis.
kaaga
Postitusi: 358
Liitunud: 09 Sept 2009, 19:27

Re: Päris eesti oma BD

Postitus Postitas kaaga »

Ma üldse ei imesta kui antakse välja ainult DVD. Blu-ray-st võib unistada. Ei mäletagi millal mõni uuem Eesti film viimati blu-ray-l Eestis välja lasti. Masendav
Kogus 1089 eesti heli või subtiitritega blu-ray-d Eesti blu-ray-de nimekiri ja minu kogu
Kasutaja avatar
eerik
Site Admin
Postitusi: 563
Liitunud: 04 Sept 2009, 16:06
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Päris eesti oma BD

Postitus Postitas eerik »

kaaga kirjutas: 28 Mär 2019, 17:39 Ei mäletagi millal mõni uuem Eesti film viimati blu-ray-l Eestis välja lasti. Masendav
"Tuulte tahutud maa" neli kuud tagasi...
Minu Blu-ray kollektsioon (kasvab aeglaselt, aga kindlalt)
kaaga
Postitusi: 358
Liitunud: 09 Sept 2009, 19:27

Re: Päris eesti oma BD

Postitus Postitas kaaga »

Pidasin silmas mängufilme
Kogus 1089 eesti heli või subtiitritega blu-ray-d Eesti blu-ray-de nimekiri ja minu kogu
highvoltage
Postitusi: 33
Liitunud: 16 Jaan 2012, 00:35
Asukoht: Tallinn

Re: Päris eesti oma BD

Postitus Postitas highvoltage »

kaaga kirjutas: 28 Mär 2019, 23:14 Pidasin silmas mängufilme
Supilinna salaseltsi ilmumisest on juba üle 3 aasta...


PS Nädala pärast ilmub "Lotte ja kadunud lohed", taas ainult DVD-l. Film ise tehti teadupärast 4K-s ehk 20x parema pildiga (4K-s olid vist uuematest ka "Võta või jäta", "Mehed" ja "Ott Tänak -The Movie")
dm7
Postitusi: 70
Liitunud: 04 Sept 2009, 19:14

Re: Päris eesti oma BD

Postitus Postitas dm7 »

Äkki kaasaegsete discide eestis väljaaandmine väikses mahus oleks mõistlik kickstarteri vormis? Keegi lööks väiksema paarisaja discise partii väljaandmise kulud kokku ning kickstarteri vahendusel siis kas saaks summa kokku või vastavalt mitte. Võimalik muidugi et isegi piisaks alla 100st partiist. Tõenäoliselt on suurimad kulud tõlketeenus, kujundus ja nn. re-authoring ehk siis kogu materjali discile kokkupanek. Selle viimase puhul ma pole kursis kuivõrd eestis seda know-how'd üldse on ja võibolla oleks mõistlik seda väljastpoolt teenusena sisse osta, mis paraku tõstaks ka hinda. Kickstarteri puhul jääks ära suurem osa logistikat kuhugi kauplustesse laiali vedamisest, reklaamist ja muidugi kõige olulisemana vahemeeste kasumist. Kogu eelnevat tiraadi ajendas kirjutama see et valitseb kuidagi tobe seis kus kaasaegset (ja ka vanemat) Eesti filmikunsti ei saa peale kinos jooksmise lõppemist kvaliteetselt mitte kuskilt enam näha. Ma pole ausalt öeldes ka kursis kuidas tänapäeva digitaalsel ajastul üldse Eestis filmide mastereid arhiveeritakse? Üks film 4k formaadis lossless kujul on ikka küllalt mahukas (100-500GB per tund). Ilmselt DCP koopia jääbki arhiivi?
liromeno
Postitusi: 346
Liitunud: 11 Sept 2009, 11:07

Re: Päris eesti oma BD

Postitus Postitas liromeno »

Hooandjaga oleks mõistlik katsetada küll, seal saavad mõnedki absurdsed nähtused toetajad kokku ning mõne rahva lemmikfilmi plaat peaks üsna kiirelt edu saavutama. Iga plaadialgatust toetaksin ise ka.
Ainult veel kas ja kuidas raamatukogud jms huvitatud asutused sinna osalema saada... Kõige keerulisem on ikka üheainsagi filmi levitamisõigusi omava isiku huvi äratada, kuivõrd siin jääb ära väliskomandeering või punane vaip või muu isiklik hüve.

Aga BD müügiedu eelduseks Eestis on loobuda sama filmi müümisest DVD-l, panna tarbija "õige" valiku ette, nagu näiteks teeb riik paberil asjaajamist likvideerides või EL bensiini sisse kärakat peites, aga sedapuhku siis hoopis õilsa eesmärgiga. EV100 filmid jms "müüvad" nagunii ja 2-3 EUR kõrgem hind BD formaadi eest on tühine vahe. Mulle tundub, et Eesti filmi DVD ostetakse mediaanhinnaga 10 EUR (selle jõhkra 15-17 peal ostavad vähesed, siis tuleb kampaania 10-ni ja lõpuks 7 peale ikka kukub), kus ilmselt pool on poe juurdehindlus ja käibekas ning levitaja opereerib viieka piires. Parandagu, kes täpsemalt teavad, kuid autoritasude kaudu siit keegi suurt midagi juurde ei teeni, seega on küsimus hoopis selles - miks üldse lubavad režissöörid & co, et nende loomingut tänasel päeval levitatakse niivõrd moonutatult nagu seda on DVD pilt? Filmi eelarvest nagunii nad õiglast töötasu ei saa ning takkapihta jäetakse tehtud tööst veel plass mulje...

Nagu kunagi varasemalt märgitud, on tavatarbijale kättesaamatul kujul juba mõnda aega Eesti uuemad filmid ka kenasti Blu-ray kandjal eksisteerinud, peamiselt siis EFI ja Kulka toetuste aruandluskaustade vahel, kino näitamiseks teises Eestis ja niisama jagamiseks ajakirjanikele või rahvusvahelistel filmiturgudel.
Täpsemalt, Kinobussi kataloogis on ümmarguselt 280 Eesti filmi, millest BD esituskoopia on praktiliselt kõigil 2012 ja hiljem valminud filmidel, hetkeseisuga kokku 97 nimetust. Tehniliselt reeglina BD25 ja üsna suvalt kokku kompressitud (+neil subtiitrid sageli "sissekõrvetatud", vanemad isegi MPEG2 koodekiga jms hädad). Filmi algfailist DCP tegemine ei ole teadupärast eriline kunst, kuid BD formaati kokku pressides läheb suurusjärgi võrra enam infot (palju-palju) kaduma ning enam-vähem ilusa pildi säilitamine eeldab oskusteavet, default-seadistuses eksportimine tuleb üsna nutune, mis sest et bitivoog maksimumis tiksub. Mida kiiremini pilt muutub, seda hirmsam automaatne kokkupakkimine jääb (ilmekaks võrdlusnäiteks ETV veebis kuvatav telepilt spordiülekannetes). No ei paista seda oskusteavet Eestis BD tegemiseks olevat ja kuna teistpidi nõudlust ei ole, siis üksainukegi asjatundja jääks Eestis nälga.
Koos dokumentaalfilmide ja värskete Eesti100 filmidega saab u 40 nimetust, millest on niisiis näiteks Kinobussil talutav plaat olemas. Sellised saab väiketiraažiski viisakaks tooteks, omahinnaga ~4 EUR. Ka Soomes, kus uutest filmidest vaid mõni üksik EI ilmu BD-l, on enamuses ühekihilised plaadid, mis korraliku masterdamise puhul on kahetunnise filmi jaoks piisav. Kui need filmid korralikult ette valmistada, tellida mõnelt asjatundlikult ja kogemustega välisfirmalt korrektne master filmile ja lisamaterjalile, peaks 1000-ne tiraaž ikkagi tükist max 7-8 EUR vahele jääma (vt Eureka-lt ilmuv November). 40st kümmekond võiks müüa normaalse, vähemalt 2500-se tiraaži (Päevad mis ajasid segadusse; Eia; Seltsimees laps; Tänak; Lotte3; Klassikokkutulek; Tujurikkuja anthology jms), Tõde ja Õigus ~10000 tk ning ehk ka rahvusvahelist huvi oleks mõne animakogumiku puhul (Pärna kogumik; uuemate 1-2 plaaditäit). Subtiitrid on reeglina filmidel juba olemas, inglise ja vene kõrvale lisakeelte tellimine ei pruugi olla mõistlik - ka sakslased-prantslased-itaallased seda ei tee. Vanemaid, "taastatud" filme ei ole ka Kinobussi valikus - näiteks Nipernaadi või Nukitsamees või Hukkunud Alpinisti hotell jt, mis siiski on BD-R-idena "kusagil olemas" kuid kvaliteedilt kesised. Aga mõned nähtud, filmilindilt digiteeritud vanad must-valged, Filmiarhiivi dok-id on HD-s vägagi ilusad...

P.S. Eureka-le peaks ka Tõe ja õiguse ette näitama, ikkagi kinohitt, IMDb-s õigustatult veel kõrgem skoor ja ilmselt Eesti järgmine Oscari-nominatsiooni kandidaat.
Vasta